تبلیغات در اینترنتclose
قلیه ماهی "بوشهر"
اندازه متن
- کوچکتر | + بزرگتر
بالا
Top
   

زمان جاری : دوشنبه 02 اردیبهشت 1398 - 7:33 قبل از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم





ارسال پاسخ
تعداد بازدید 2047
نویسنده پیام
glaris آفلاین



ارسال‌ها : 3984
عضویت: 29 /12 /1391
تشکرها : 6291
تشکر شده : 10905
قلیه ماهی "بوشهر"
این میزان برای دو نفره:


ماهی 500 گرم


گشنیز ریز خورد شده 250 گرم


شنبلیله ریز خورد شده 50 گرم


سیر 5 حبه


تمر هندی 250 گرم


پیاز متوسط یک عدد


زردچوبه یک قاشق مربا خوری
(یک ق چ استاندارد)



آرد گندم 2 قاشق سوپ خوری سر
پر (دو ق غ استاندارد سر پر)



روغن (مقدار لازم)



نمک و فلفل(مقدار لازم)

نکته:البته شما آزادید که فلفل استفاده نکنید.




ابتدا همه مواد رو آماده میکنیم. تمر هندی


سیر






پیاز


فلفل قرمز فراوان.





سبزی خورد شده تازه یا فریز
شده





و ماهی مخصوص قلیه"برای قلیه ماهی بهتر
است از ماهی هایی استفاده شود که دارای گوشت لُخم هستند. مانند: سَنگِسَر، هامور،
شیر، سُرخو، جَش، سِکِن و ..."



پیاز رو تفت میدیم تا طلایی
شه



فلفل ها رو آسیاب میکنیم(از پودر فلفل هم میشه استفاده کرد)



سیر ها رو پاک میکنیم و توی
هاون میندازیم




سیر و نمک و فلفل و زردچوبه
رو توی هاون خوب میکوبیم






و به پیازداغ اضافه کرده و
کمی تفت میدیم (خیلی خیلی حساسه و به سرعت میسوزه پس خیلی مراقب باشید) و سبزی رو
اضافه میکنیم



وقتی سبزی خوب تفت داده شد؛
نصف لیوان (نصف پیمانه استاندارد) آب اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا سبزی کمی پخته
شه




ماهی رو نمک میزنیم و
میذاریم طعم دار شه




تمر هندی رو با دو لیوان آب
خیس میدیم. و آرد رو اضافه میکنیم





حالا از صافی ردش میکنیم



عکس پایین سمت چپ: تمر رو خیس
دادیم و آرد رو اضافه کردیم



عکس پایین سمت راست: توی صافی
ریختیمش



عکسهایی پایینی: آب تمر صاف
شده





آب تمر صاف شده رو میریزیم
توی دیگ



دو باره یک لیوان آب به
تفاله تمر اضافه میکنیم و مجددا صافش میکنیم



(من با کلی ترفند و یواشکی از
شیوه تهیه آب تمر عکاسی کردم.
)




و پس از صاف کردن، آب تمر رو
به دیگ اضافه میکنیم (پس کلا شد سه لیوان آب تمر)



(تفاله اش دیگه به درد
نمیخوره . ولی هسته هاش خیلی خوشگلن)





هیچگاه در دیگ رو نمیبندیم
بلکه نیمه باز میذاریم (نیمه که نه! توی عکس پائین مشخصه که چقدر باز باشه)



عکس بالا:قبل از گذاشتن در
دیگ



عکس پایین: بعد از گذاشتن در
دیگ



تفاوت رنگ قلیه بعد از پختن
رو میبینید؟





ماهی ها رو میشوریم تا نمکش
گرفته شه



صبر میکنیم تا آب قلیه به
جوش بیاد (که توی عکس قبل دیدید)



حالا ماهی ها رو اضافه
میکنیم



همچنان در دیگ باید نیمه باز
باقی بمونه (من یه کم در دیگ رو بیشتر باز کردم که توش رو ببینید.)




تا اینکه ماهی پخته شه (بسته
به نوع ماهی فرق میکنه. حدود بیست تا سی دقیقه. مثلا واسه ماهی "شیر"
نیم ساعت)



بعد زیرش رو کم میکنیم تا دم
بکشه و جا بیافته (حدود ده دقیقه تا ربع ساعت)



در دیگ همچنان نیم باز


قلیه ماهی خیلی زود آماده
میشه چون ماهی پخت زیادی نداره







توی خورشت خوری سرو میکنیم
...با کمی آب قلیه







معمولا توی کاسه جداگانه آب
قلیه رو هم سر سفره میذارن.



توی رستورانها حتی کنار ماهی
سرخ شده هم یه کاسه آب قلیه میذارن






حالا هر کسی قلیه رو یه جور
عمل میاره. من اینجوریش رو دوست دارم. غلظتش و ترشیش باید همین باشه. سبزیش
"سه متر سه متر" خورد نشده باشه! سیرش نسوخته باشه (باور کنید از توی
کوچه ها که رد میشی بوی سیر سوخته به مشام میرسه! مردم حال ندارن کنار اجاق وایسن
که سیرشون نسوزه!!!). روغنش هم زیاد نباشه



البته قلیه های معروف
مادربزرگم همیشه روش یه وجب روغن داشت و در حدی تیز بود که آدم مغزش سوت میکشید.
این یعنی قلیه!


امیدوارم استفاده کنید دوستان










امضای کاربر :
بازار قم از نقل لبت رو به کسادی ست

           بیچاره نکن حاج حسین و پسران را

چهارشنبه 07 فروردین 1392 - 22:03
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 4 کاربر از glaris به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: javadjan & Saiiiinaaa70 & taranom & qasedak &
ارسال پاسخ



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :