
سلام برادر امید! به دادم برس! من یه پسر پنج ساله دارم. عکس العمل جومونگ رو برداشته. هر چی گیر میاره مثل چاقو یا چیزای خطرناک دیگه به عنوان شمشیر باهاشون بازی می کنه. نمی دونم چی کار کنم؟ تو رو خدا راهنماییم کنین! تنبیهشم کردم درست بشو نیست.
(مادر امیر علی جنگجو از اردبیل)
امید: سلاااام به همگی و سلام به مامان امیر علی جنگجو! اگه یادتون باشه، چند روز پیش آقا مهدی از ملایر، نکته خیلی خوبی رو مطرح کرد، گفت: "قبل از اینکه کودکتون رو تنبیه!!! کنید، مطمئن بشید که خودتون، سبب خطای او نبوده اید." راستش! بچه ها "به شدت" تحت تاثیر محیط اطراف هستن؛ از رفتارهای پدر و مادر و دوستاشون گرفته تا برنامه های تلویزیون و... خیلی باید حواسمون به این چیزا باشه.
******
سلام؛ خوبین؟ از پدر و مادرا می خوام که تو رو خدا بیشتر برا تربیت بچه هاشون وقت بذارن. چند هفته پیش شبکه استان اصفهان، تو برنامه "نگاه ویژه" درمورد ماهواره و معایبش صحبت می کردن. یه مستند نشون دادن که از یه مدرسه ابتدایى بود. تو یه کلاس رفتن و از بچه ها پرسیدن کیا تو خونه ماهواره دارن؟ از 32 نفر 20 نفر ماهواره داشتن!! خودشون می گفتن ماهواره فیلمای بد و... نشون می ده و روی روح و روانمون تأثیر می ذاره! خودشونم می دوننا! یه حرفایی می زدن! که جلو مامانم خجالت کشیدم. دوربین مخفى گذاشته بودن تو حیاطشون. یه چیزایى می گفتن...! با چندتاشون مصاحبه کردن. یکیشون می گفت: شب، مامان و بابام می گن برو بخواب. منم بالشم رو زیر پتوم می ذارم و میرم پشت مبل قایم می شم و باهاشون فیلما رو می بینم! اینا 8-7 سالشون بیشتر نیست!
(محدثه، 20 ساله دانشجوی نرم افزار کامپیوتر، کاشان)
******
سلام؛ به نظر من خوب بودن فرزندان فقط به خودشون بستگی داره. من پدر و مادرم باهام دوستن و همیشه کنارم هستن. به اندازه کافی بهم محبت می کنن. به معنویات و احکام اسلامی توجه می کنن. از همه نظر نیازهام رو برطرف می کنن. خلاصه همه چیز هست؛ ولی من با وجود اینا صالح نیستم. دنبال دوستی های خیابونی هم می رم. باید بگم دوست ناباب هم نداشتم و ندارم. باهام موافقین که همه چیز به خودمون بستگی داره؟؟
(بی نام از ناکجا آباد)
امید: پیامک بعدی رو بخونین، یه چیزی می خوام بگویمتان... چالشی در راه است...
******
سلام هم اندیشان؛ به نظر من فقط تربیت خانواده کافى نیست. خیلى از ماها درون خانواده خوب تربیت می شیم؛ اما وقتى وارد جامعه می شیم کم کم افراد جامعه هم روى ما تاثیر می ذارن و تربیت خانواده کم کم کمرنگ می شه. امید! موافقى؟
(زینب عبدالهى از لنگرود)
امید: خب! ببینید! خیلی از پدر و مادرهای امروزی واقعا تمام سعی و تلاششون رو تو تربیت بچه هاشون می کنن و محیط خونه هم کاملا سالمه؛ ولی گاهی بازم... مشکل کجا است؟ مشکل اینه که تو دنیای امروز، تربیت بچه، جوری که وقتی می ره تو جامعه کم نیاره، واقعا مهارت و آگاهی زیادی می خواد. باید بیشتر در این زمینه صحبت کنیم که خیلی مهمه! اول پیامک بنویسین: مهارت!
******
هم اندیشان! خطر! خطر! خطر! امید! خواستم بگم بحثو چالشی نکنی ها! مثل اینکه داداش علیرضا با علایمی که گفت، داره به چالش، اعتیاد پیدا می که. از من گفتن بود. خود دانی!
(مریمم)
امید: خیالت راحت! حواسم هست! نمی ذارم بحث اونقدر چالشی بشه که باعث بشه معتاد! تحویل جامعه بدیم!
******
بچه ها در آینده با شرایط تازه ای روبرو می شن. شرایطی که مطمئنا با زندگی امروز ما تفاوت زیادی داره. مسائل و مشکلاتی که در آینده بچه ها قراره با اون ها مواجه بشن غیرقابل انکار و غیر قابل پیش بینی هستن و چگونگی برخورد با اون ها مهارت های خاصی رو می طلبه که نگرش الان ما برای اون زمان ممکنه کارآمد نباشه. باید روش تربیت اون ها طوری باشه که برای "زندگی در آینده" آمادشون کنه. سنت های ما ممکنه برای آینده جوابگو نباشه.
(سمیرا، ۲۳، گیلانغرب)
امید: این، همونه! منظورم اینه: "باید روش تربیت اون ها طوری باشه که برای زندگی در آینده، آمادشون کنه" گیر کار اینجا است. سالم و معنوی بودن محیط خونه شرط اول کاره؛ ولی تو دنیای امروز، کافی نیست. به مهارت هم نیازه؛ مهارتی که بتونه با اون چهارچوب های سالم اخلاقی و معنوی، فرزندانمون رو برا روبرو شدن با هر شرایط دنیای امروز، آماده کنه. از موقعیت های مختلف باید استفاده کرد و همه چیز رو براشون توضیح داد؛ قبل از اینکه دیر بشه.
******
سلام؛ من یه داداش ده ساله دارم که از وقتی رفته مدرسه خیلی بی ادب شده. هر چی بهش می گیم جواب همه رو می ده. اصلا حرف گوش نمی کنه.
(سحر، 18 ساله از شیروان)
امید: ببینین! بچه تا زمانی که تو خونه است، تحت کنترل پدر و مادره؛ ولی وقتی از محیط خونه خارج شد... بنابراین زمانی که تو خونه است بهترین فرصته برا پدر و مادر که آگاهی های لازم رو بهش بدن که وقتی تو جامعه (مثلا مدرسه) رفت، آمادگیش رو داشته باشه. آگاهی هایی مثل: دوست خوب کیه؟ چرا باید دوست خوب داشته باشیم؟ اگه نداشته باشیم چی می شه؟ چطور دوست خوب رو پیدا کنیم؟ بی ادبی چیه؟ چرا بده و... اصلا چرا باید خوب باشیم؟ اگه خوب باشیم چی می شه؟ بد باشیم چی؟ و...
******
سلام؛ یه ضرب المثل ترکی هست ک می گه: هر چی بریزی تو آشت نتیجشو موقع خوردن می بینی. حالا ما هم باید خودمونو طوری درست کنیم که کارای بدمون به فرزندانمون منعکس نشه؛ درضمن یادمون باشه که بچه ها الگوهاشونو پدر و مادرشون قرار می دن. همچنین تو روایت اومده وقتی که مادری می خواد به بچه اش شیر بده مستحبه که با وضو این کارو بکنه. به خدا می سپارمتون.
(زهرا از اردبیل)
******
سلاااام؛ جوونای مجرد باشگاه به بحث این هفته خوب دقت کنین و یادداشتش کنید؛ چون به درد آینده مون می خوره. به نظر من آدم باید از دوران قبل از ازدواجش برای تربیت ثمره بعد از ازدواجش برنامه داشته باشه. بد می گم انتقاد کنید. اول پیامک بنویسین انتقاد.
(فاطمه، 18، بهشهر)
امید: یه چی میگی ها! آخه حرف حساب که انتقاد نداره!
******
سلام؛ امید! امروز رفته بودم مجلس عزاداری امام حسین (ع). یه خانمی اومد نشست جای یه بچه ای. کاش رفتار مادرشو شاهد بودید. یه مشت محکم پشت بچه زد به خاطر این که از جاش بلند شده. جلوی اون همه آدم واقعا نکنید این کارارو. غرور بچه رو لگدمال نکنین! فرزند نعمتی هستش از جانب خدا. سعی کنید امانتدار خوبی باشید.
(فاطمه بابائی، ۱۸ ساله از سعیدآباد علیا، محله پایینش)
******
سلام امید؛ مادرا! من ۱۸ سالمه و خاطره ای ندارم جز اینکه از حدود ۴ سالگی همش زیر کتکای مامان و بابام بودم. یه شبم به خاطر ریختن چای رو فرش تا صبح تو حموم از ترس لرزیدم. اینا شیوه تربیت پدر و مادرم بود و باعث شد الان با وجود ثروت بابام همش احساس کمبود و افسردگی داشته باشم و تن به هزار جور دوستی خیابونی بدم.
******
سلام؛ برا اینکه فرزند صالح داشته باشین کتاب "ریحانه بهشتی" رو حتما حتما تهیه کنید. امید خان! یه سوال دارم؛ ولی الان نمی پرسم. برو تحقیق همه جانبه کن آماده که شدی اطلاع بده بپرسم. راستی! فرزند صالح یعنی من! می فرمایین نه! از مادرم بپرسین؛ فقط کافیه بچه ها خدا رو تو همه چیز ببینن...
(فاطمه، 73، همدان، کبودرآهنگ، دعام کنید پزشکی بیارم)
******
سلام؛ تعریف از خودم نباشه؛ اما مگه فرزند صالح چه خصوصیتی باید داشته باشه که من ندارم؟ منی که وقتی خانوادم گفتن بیش از این نداریم، درسمو ادامه ندادم. تو کار کشاورزی، همپاشونم. نماز و روزه و همچنین حجابم به جاست. اهل خیلی کارا که بعضی از دخترای این دوره زمونه می کنن هم نیستم. اونوقت بعضی مادرا به دختراشون می گن چرا با مزاحم تلفنی هات حرف نمی زنی که شاید بختت باز بشه (نمونه ای در برنامه سمت خدا) یا چرا نمیری تو این بوتیک ها کار کنی؟ امید! به نظر من بعضی پدر و مادرا خودشون دوست ندارن بچه های صالح داشته باشن یا لیاقت داشتن همچین بچه هایی رو ندارن. حالا نظرات دوستان رو ببینم شاید در مورد خودم اشتباه کرده باشم.
امید: نه! درمورد خودت اشتباه نکردی. نشونه هایی که دادی نشونه یه فرزند صالحه؛ به شرطی که همه اون کارها رو به خاطر خداوند کرده باشی. به قول فاطمه خانوم: اگه بتونیم فرزندی تربیت کنیم که تو همه کارهاش خداوند رو در نظر بگیره، فرزندی صالحه. به همین آسونی!
******
سلام هم اندیشان؛ آیا یه بچه وقتی مطیع بی چون و چرای والدینشه، می شه فرزند صالح؟ آره؟! شاید پدر و مادر از بچه، کار غیرمنطقی رو خواستن انجام بده اونوقت چی؟ اگه نه! پس چرا پدر و مادرا تمام تلاششون رو می کنن بچه ها مطیعشون بشن و اینجور بچه هایی رو فرزند صالح می دونن؟
(نگار، دختر کرد)
******
سلام؛ فرزند صالح رو می شه تفسیر کنید؟ من که نفهمیدم والا. هر چقدرم که طبق خواسته های پدر و مادرم رفتار می کنم هنوز، دختر فلانی چماق می شه تو سرم!
(شیدا)
امید: ببین تیمور خان چی می خواد بگه... مرضیه خانوم هم زنبیل گذاشته تو نوبته...
******
سلام؛ به نظرم فرزند صالح، فرزندیه که قلب پاک و مهربونی داره و خودش رو از سمت چپ به سمت راست تغییر داده و با خداست! نه با شیطان...
(ازطرف برادرتون تیمور، ترکمن صحرا، بندرترکمن)
******
سلام امید؛ به نظرم فرزند صالح فرزندیه که تحت هر شرایطی به پدر و مادرش احترام بذاره، احترام باعث می شه که خیلی از مسایل رعایت و خیلی از حد و مرزها حفظ بشه.
(مرضیه، 69، کارشناسی اقتصاد از خرم آباد)
امید: دیدین که چی شد؟ اگه خدا رو تو همه چیز در نظر گرفتین و به پدر و مادر هم تو هر شرایطی "احترام" گذاشتین، خیالتون راحت باشه. خب! قرار بود برداشت هاتون رو از روایت حضرت علی (ع) بگین. این روایت: "فرزندانتان را به آداب و رسوم خویش مجبور نکید؛ چون آن ها برای زمانی غیر زمان شما خلق شده اند."
******
به نظرم منظور این بوده که پدر و مادر باید درباره وضعیت جامعه و تکنولوژى موجود در اون زمونه اطلاعات کسب کنن و درباره روش درست زندگى کردن در اون جامعه تحقیق کنن و مهارت کسب کنن و سپس با توجه به یافته هاشون بچه رو تربیت کنن نه با توجه به دوران کودکى خودشون؛ چون دنیا همیشه در حال تغییره...
(رومینا)
******
برداشت عقل ناقص من اینه که این تفاوت برای چیزای اعتقادی نیست که از زمان حضرت محمد (ص) تا روز قیامت ثابتن بلکه چیزای فرهنگین مثلا اگه تو زمان مادر، دخترا نمی رفتن مدرسه، یا پسرا از کلاس سوم می رفتن سر کار، یا ازدواجا فامیلی بوده، یا... اینا هستن که تغییر می کنن و نباید بچه ها رو به انجامشون مجبور کنن.
(یاسمین از خرمشهر)
******
منظور از این حدیث اینه که دنیا در حال پیشرفته و ما باید بچه هامون رو برای آینده آماده کنیم. اگه قرار باشه همه مثل پدر و مادرشون فکر کنن هیچ پیشرفتی رخ نمی ده و همه در زمان گذشته سیر می کنن. فکر کنم منظور، این باشه. چیز دیگه ای به ذهنم نمی رسه.
(ناصر صدری از تبریز، روستای کندرود)
امید: ناصر خان! ممنون که بی نظرمون نذاشتی! ممنون از همه هم اندیشان عزیز؛ به ویژه اون هایی که زحمت کشیدن و پیامک دادن و البته ویژه تر، اون هایی که پیامکشون امکان درج پیدا نکرد.
تعداد پیامک های دیروز: 1098
تعداد پیامک های درج شده: 20
- مطالب پیشنهادی
- همراه با ما
- آرشیو مطالب
- موضوعات بحث شده در سال 1394
- موضوعات بحث شده در سال 1393
- بحث آزاد [7]
- پختگی و ناپختگی [12]
- بحث آزاد [6]
- کمبود محبت [8]
- بحث آزاد [6]
- به پای کسی نشستن [8]
- چرا و چگونه با خانواده همسر، صمیمی شویم [8]
- بحث آزاد [5]
- راه های نزدیکی به خدا [14]
- ترس از ازدواج [8]
- چگونه با مشکلات کنار بیاییم؟ [10]
- راه های جلوگیری از تنهایی و کلافگی خانم های خانه دار [5]
- بحث آزاد [5]
- گفتگوی موفق [5]
- گفتگوی آزاد [5]
- قضاوت عجولانه [5]
- تفاوت زن و مرد [10]
- چطور جذاب باشیم؟ [7]
- تجربه های من از کنکور [5]
- فلسفه حجاب [13]
- چرا اراده ام ضعیفه [9]
- دل به دل راه دارد؟ [5]
- نا امیدی [12]
- عاقبت بخیری [10]
- بحث آزاد [5]
- خود کم بینی [9]
- تأثیر افکار مثبت و منفی بر زندگی [9]
- بحث آزاد [5]
- بخشیدن دیگران [15]
- بحث آزاد [2]
- موضوعات بحث شده در سال 1392
- بحث آزاد [4]
- تفاوت نسل ها [10]
- تقلید از دیگران [12]
- ماهواره [6]
- تجربه های من [6]
- بحث آزاد [6]
- مهارت ارتباط با خانواده همسر [9]
- نقش هدف در زندگی [6]
- بحث آزاد [12]
- جوانهای امروزی چقدر برای تشکیل زندگی آمادگی دارند [6]
- خودشناسی [6]
- اشتغال خانم ها [11]
- بحث آزاد [16]
- چرا بعضی از افراد بد جذابترند؟ [11]
- چگونه بعد از شکست عاطفی یک زندگی شاد داشته باشیم؟ [11]
- بحث آزاد [6]
- آیا دوام عشق بعد از ازدواج یک خیاله؟ [5]
- آسیب شناسی استفاده از اینترنت و فضاهای مجازی [6]
- چرا احساس تنهایی می کنیم؟ [11]
- بحث آزاد [11]
- تاثیر تغییر در زندگی [15]
- چرا احساس تنهایی می کنیم؟ [0]
- بحث آزاد [6]
- چطور استعدادهامون رو کشف کنیم؟ [10]
- فرزند صالح [9]
- بحث آزاد [6]
- جایگاه زن و مرد در دنیای امروز [11]
- عشق یک طرفه [6]
- چگونه دوران مجردی را به سلامت بگذرانیم [6]
- راه های شناخت همسر مناسب [17]
- بحث آزاد [6]
- تقدیر الهی [12]
- موضوعات بحث شده در سال 1391
- زندگی ماشینی و آدم آهنی شدن [1]
- غریزه جنسی [1]
- سرنوشت [9]
- ترک وسواس [1]
- ازدواج یا دانشگاه [13]
- همسرداری [13]
- ازدواج [40]
- کار و کارآفرینی [44]
- کنکور [3]
- کمرنگ شدن اخلاقیات [9]
- توجه بیشتر به اطرافمون [8]
- ارتباط با جنس مخالف [69]
- سوالات جلسه خواستگاری [26]
- اینترنت [2]
- توجه بیشتر به بزرگترها [24]
- چگونگی ایجاد فرصتهای ازدواج بهتر [11]
- خوشبختی واقعا چیه؟ [12]
- ریشه یابی طلاق [12]
- تلاش برای حل مشکل طلاق [14]
- راز شاد زیستن [9]
- مهارت های زندگی [12]
- بحث آزاد [44]
- اعتماد به نفس [10]
- بازگشت اعتماد به نفس از دست رفته [11]
- راهکار برای تغییر عادت های بد [12]
- تاسوعا و عاشورا 1391 [7]
- چرا با اعتقاد به آخرت باز هم مرتکب گناه می شویم [16]
- بداخلاقی [11]
- ماشینی نشدن [9]
- راه های برقراری ارتباط با دیگران [7]
- دختران پسر نما و پسران دختر نما [10]
- کنترل نگاه [6]
- وسواس فکری [5]
- تفاهم در زندگی مشترک [13]
- بحث آزاد [13]
تولد باشگاه: عید غدیر سال 1390
مدیر پیامنما و باشگاه هماندیشان:
» محمد رضا بیدگلیان (امید)
مدیر سابق پیام نما و باشگاه:
» سید مهدی جعفری (پیام)
مجری باشگاه:
» حسین تکلو
مدیر وبسایت هم اندیشان:
» حسین وفا
